- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 32.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bílek (syrový) | 70 |
Čokoláda hořká 70 % průměr | 50 |
Mandle (nesolené) | 65 |
Energetická hodnota celkem: 2912 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 91 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 0.7, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čokoládu si rozpustíme na vodní lázni a necháme lehce zchladnout. Z bílků ušleháme sníh. Do sněhu opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu a namleté ořechy (cca 50 g). Plech si vyložíme pečicím papírem a z těsta tvarujeme placičky, které ještě posypeme zbylými ořechy. Pečeme na 120 stupňů cca 35 minut, vypneme troubu a necháme v troubě dosušit. Hmotnost hotových sušenek celkem 115 g, 1 menší kus 3-4 g (= 90 kJ).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.